mandag den 26. marts 2018

Referat 2016


Ordinær generalforsamling 2016


Mandag den 7. Marts kl 19:30 i Overlundhallen


Formanden Ole Hylleberg bød velkommen.

11 husstande var repræsenteret på generalforsamlingen.

Referant Carsten Madsen

DAGSORDEN
1. Valg af dirigent
2. Bestyrelsens beretning
3. Forelæggelse af regnskab og budget
4. Indkomne forslag - Ingen.
5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant
6. Valg af revisor og revisorsuppleant
7. Fastsættelse af kontingent
8. Eventuelt

Valg af dirigent


Christian Maarslet blev valgt som dirigent.


Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var varslet rettidigt, jf. § 5 i Vedtægter for Grundejerforeningen ”Nørresøhøjen”.

Bestyrelsens beretning


Formand Ole Hylleberg aflagde på bestyrelsens vegne følgende beretning for 2015:

Bestyrelsesmøder:

Bestyrelsen har afholdt et møde siden generalforsamlingen i 2015.

Vejforhold:

·         Formanden havde for ca. 3 uger siden besigtiget vejene og konstateret behov for reparation/forsegling af rev-ner i vejbelægningen. Bestyrelsen agter derfor at iværksætte reparation/revneforsegling i foråret då.

·         Opfordrede grundejerne til at kontakte bestyrelsen, såfremt der observeres huller/revner i vejbelægningen, så-ledes at skaderne kan repareres i tide. Dette også gælder for huller/ revner forårsaget af ledningsarbejde mv. 

·         Skiltene med teksten ”legende børn” trængte til udskiftning, og er derfor blevet nedtaget. Der vil i løbet af ca. 3 uger blive opsat nye skilte med samme tekst som de gamle skilte. Opfordrede de af områdets beboere, der kører bil, til at køre langsomt på vejene i området og vise hensyn overfor gående og cyklende trafikanter.  

·         Bestyrelsen agter at ansøge kommunen om at få etableret 40 km zone i området i 2016. 

o    Erindrede om, at den enkelte grundejer har pligt at holde vejen ud for egen grund ren.  

o    Eftersom den entreprenør, som hidtil har udført vintervedligeholdelse af vejene i området, er gået konkurs, har bestyrelsen fra andreentreprenører søgt indhentet tilbud på udførelse af omhandlede arbejde.

Vejfest:

·         Såfremt der er beboere, som ønsker at arrangere en vejfest, vil Grundejerforeningen evt. afholde udgifterne til teltleje. Det nærmere idf. bedes aftalt med bestyrelsen. 

Takkede afslutningsvis den øvrige bestyrelse for indsatsen i 2015.

Dirigenten udbad sig bemærkninger/spørgsmål til beretningen.

I den efterfølgende debat nævnte en grundejer muligheden af, at der søges om at få etableret 30 km zone i området i stedet for 40 km zone, hvilket bestyrelsen noterede sig.

I forbindelse med drøftelse af behovet for at finde en anden entreprenør til at varetage vintervedligeholdelse af vejene udtrykte en grundejer tilfredshed med den hidtidige vintervedligeholdelse.  

I forbindelse med drøftelse af det i beretningen nævnte om evt. afholdelse af vejfest, oplyste en grundejer til inspirati-

on, at der i grundejerens nærområder afholdes nabokomsammen, som arrangeres på skift af de omfattede grundejere.     

Der blev tilkendegivet tilfredshed med, at opsættes nye skilte vedr. ”legende børn”.

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen kunne godkende bestyrelsens beretning for 2015. 

Forelæggelse af regnskab 2015 og budget 2017


Kassereren henviste til det udsendte driftsregnskab for 2015, status pr. 31. december 2015 og budgettet for 2017, og oplyste bl.a.,

-        at samtlige grundejere har betalt kontingent for 2015

-        at driftsoverskuddet i 2015 var på 44.019 - kr.

-        at egenkapitalen ved udgangen af 2015 var på 254.768 - kr.

-        at såfremt bestyrelsens indstilling om forhøjelse af kontingentet til 900 kr. årligt i 2017, jf. dagsordenens pkt. 7, tiltrædes, skal budgettet for 2017 konsekvensrettes.

-        at formålet med Grundejerforeningens opsparing via kontingentet er at kunne afholde en del af den udgift, som et nyt asfaltslidlag på vejene på et tidspunkt vil medføre. 

Dirigenten udbad sig bemærkninger/spørgsmål til driftsregnskabet for 2015 og budgettet for 2017.

Der fremkom ingen bemærkninger/spørgsmål. 

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen kunne godkende driftsregnskabet for 2015 og budgettet for 2017.

Indkomne forslag


Formand oplyste, at der ikke var indkommet forslag.

Valg af bestyrelsesmedlemmer (for 2016 – 2018) og suppleant (for 2016 – 2017)


Formanden henviste til den udsendte dagsorden og oplyste,

·         at Per Bandsholm, som senest er valgt som bestyrelsesmedlem for perioden fra og med generalforsamlingen 2014 til og med generalforsamlingen 2016, ikke modtager genvalg, hvorfor bestyrelsen foreslår, at Kasper Mygind Jensen vælges som bestyrelsesmedlem for perioden fra og med generalforsamlingen 2016 til og med generalforsamlingen 2018

·         at han selv er på valg, og modtager genvalg, samt

·         at der skal vælges en suppleant til bestyrelsen for perioden fra og med generalforsamlingen 2016 til og med generalforsamlingen 2017. Jon Thisted er for nærværende valgt som suppleant, og modtager genvalg.

Dirigenten indkaldte forslag til kandidater til nævnte poster.

Der fremkom ikke andre forslag.   

Dirigenten konstaterede på den baggrund enighed om følgende valg:

·         Kasper Mygind Jensen og Ole Hylleberg som bestyrelsesmedlemmer for perioden fra og med generalforsamlingen 2016 til og med generalforsamlingen 2018, og

·         Jon Thisted som suppleant for perioden fra og med generalforsamlingen 2016 til og med generalforsamlingen 2017.

Formanden takkede Per Bandsholm for det arbejde, som han gennem årene har udført som medlem af bestyrelsen, herunder at han som webmaster har udviklet og vedligeholdt hjemmesiden  www.noerresoehoejen.dk

Valg af revisor og revisorsuppleant


Formanden henviste til den udsendte dagsorden, af hvilken det fremgår, at revisor Tommy Sørensen og revisorsuppleant Knud Harder er på valg for perioden fra og med generalforsamlingen 2016 til og med generalforsamlingen 2017. Begge modtager genvalg.

Dirigenten indkaldte forslag til kandidater til nævnte poster.

Der fremkom ikke andre forslag.

Dirigenten konstaterede på den baggrund enighed om følgende valg for perioden fra og med generalforsamlingen 2016 til og med generalforsamlingen 2017:

·         Tommy Sørensen som revisor, og

·         Knud Harder som revisorsuppleant.

Fastsættelse af kontingent for 2017


Formanden henviste til den udsendte dagsorden med bestyrelsens indstilling om, at kontingentet for 2017 fastsættes til 900,- kr. pr. ejendom, dvs. en forhøjelse med 100 kr. set i forhold til det for 2016 fastsatte kontingent.

I den efterfølgende debat påpegede en grundejer, at kontingentet er blevet forhøjet betydeligt de senere år, hvorfor der Grundejerforeningens økonomi taget i betragtning ikke synes at være behov for den foreslåede kontingentforhøjelse.

Fra bestyrelsens side blev anført, at formålet med kontingentforhøjelsen er at spare op til afholdelse af en del af den udgift, der på et tidspunkt må påregnes til nyt asfaltslidlag på vejene, således at den resterende del af omhandlede udgift, der som bekendt, vil skulle afholdes direkte af grundejerne, bliver mindre. 

Dirigenten konstaterede efter afstemning flertal for bestyrelsens indstilling om, at kontingentet for 2017 fastsættes til 900,- kr. pr. ejendom. 

Eventuelt


Madrester på græsplæner

a) En grundejer havde observeret, at der undertiden er en del måger og krager i området, hvilket antagelig skyldes, at nogle beboere smider madrester ud på deres græsplæner mv. Henstillede, at man undlader at smide madrester ud på græsplæner mv, idet det ikke blot tiltrækker måger og krager, men også fx rotter.

Formanden henstillede, at ”hundeluftere” samler ”deres” hundefækalier op, og smider dem i skraldespanden.    

b) Lugtgener fra brændeovne

En grundejer pegede på, at der i området undertiden forekommer lugtgener fra brændeovne.

Dirigenten oplyste, at lugtgener fra brændeovne ikke er et anliggende for grundejerforeningen, men derimod et anliggende for kommunen. Foreslog som en mulig løsning, at de/den, der er generet af lugtgener fra en brændeovn, først drøfter problemet direkte med brændeovnens ejer mhp. at finde en løsning.  

Aftalt, at der på Grundejerforeningens hjemmeside lægges en anvisning vedr./ link til oplysningsmateriale om korrekt fremgangsmåde ved optænding og fyring i brændeovne.  

c) Nabohjælp - præventiv foranstaltning mhp. at undgå indbrud

En grundejer mente, at det kunne overvejes at opsætte skilte vedr. nabohjælp som præventiv foranstaltning mhp. at undgå indbrud.

Formanden erindrede om, at spørgsmålet om nabohjælp som præventiv foranstaltning mhp. at undgå indbrud var blevet drøftet på generalforsamlingen i 2010, og at den daværende formand dengang udtalte følgende (citat): ”Formanden tilkendegav for fuldstændighedens skyld, at etablering af alarmer for grundejere ikke er et anliggende for bestyrelsen. Det er i sagens natur et anliggende for den enkelte grundejer. Der er imidlertid intet til hinder for, at grundejere f.eks. i tilslutning til Grundejerforeningens generalforsamling informerer om alarmer, som de har valgt.” Tilkendegav, at bestyrelsen skal henholder sig til nævnte udtalelse fra 2010.  Aftalt, at der på Grundejerforeningens hjemmeside informeres om nabohjælp som præventiv foranstaltning mhp. at undgå indbrud. 

Dirigenten takkede for god ro og orden under generalforsamlingen.

Formanden takkede de fremmødte grundejere for deltagelsen i generalforsamlingen og dirigenten for afviklingen af generalforsamlingen.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig som følger:


Formand: Ole Hylleberg, Storhøjen 5

1. Næstformand: Christian Maarslet, Udsigtshøjen 10

2. Næstformand: Kasper Mygind Jensen, Nørresøhøjen 16   

Kasserer: Mette Siig, Nørresøhøjen 16

Sekretær: Carsten Madsen, Storhøjen 4 

WEB Master: Ole Hylleberg, Storhøjen 5


Ingen kommentarer:

Send en kommentar