mandag den 26. marts 2018

Hegnsloven


Hegnsloven


Bestyrelsens anbefaling


Hegnsloven er gældende for grundejerforeningen Nørresøhøjen.

Yderligere information:
Hegnsloven

Note: Følgende er under revidering i bestyrelsen:

Bestyrelsen anbefaler følgende for at holde en god tone i Grundejerforeningens område:
- at træer beskæres i skel til fælles vej. Se foto for regler.
- samt at træer nedskæres og holdes nede til en maksimal højde under 10 meter (som de højeste flagstænger).

Vejledende regel om træers højde: En god regel på maksimal højde på træer er 3,00m + længden fra skel. Altså på et træ 4,50m fra skel anbefales en maksimal højde på (3,00+4,50m) = 7,50m

Hvad siger hegnsloven


Når det drejer sig om hegn ved boligbebyggelse, skelnes der mellem tre typer:

-
Fælles hegn, som står i skellet mellem to grunde.
-
Egne hegn, der står langs skellet i en afstand af indtil 1,75 meter.
-
Indre hegn, som står længere borte fra skel eller slet ikke følger skellet.
De to første typer er omfattet af hegnsloven, og det er dem, naboer skal have en fælles holdning til.


Fælles hegn
Fælles hegn kan være udformet på mange forskellige måder. Det kan bestå af hæk, mur, rafter, metaltråd, planker, pileflet mm. Uanset beskaffenhed og udseende gælder det, at kan grundejerne ikke selv blive enige om hegnets højde, fastslår hegnsloven, at det højst må være 1,8 meter (klippehøjde). Hegnet skal placeres midt i skellet, og udgifter til rejsningen er et fælles anliggende, ligesom den økonomiske og fysiske side af vedligeholdelsen. Begge parter skal også være enige, hvis hegnet skal ændres, udskiftes eller fjernes. Fælleshegnet kan helt eller delvist bestå af skure, udhuse, drivhuse eller carporte. Reglerne om, hvor høje og lange disse bygninger må være, står i bygningsreglementet for småhuse. Hovedreglen er, at bygninger i skel højst må være 2,5 meter høje. På den side af mure eller plankeværker, der vender mod ens grund, har man ret til at opsætte et espalier, halvtage, mindre skure og lignende.

Egne hegn
Opsætter man et hegn på sin egen grund i en afstand fra skel på op til 1,75 meter, skal man ikke konsultere naboen om udseendet. Også vedligeholdelsen har man selv ansvaret for. Egne hegn må dog ikke forhindre, at fælleshegn kan vedligeholdes, og det må heller ikke vokse ud over ens egen grund. Den maksimale højde for egne hegn er 1,8 meter plus afstanden til skellet.

Indre hegn
Er ikke omfattet af hegnsloven.

Generende træer
Træer, der skygger, kan sætte sindene i kog. Men her må man fri til naboens velvilje, for man kan ikke af den grund forlange, at det omstridte træ skal fældes. Omvendt må træer ikke forhindre, at man kan færdes på sin grund. Derfor har man krav på, at grene, der hænger ind i ens have, bliver beskåret. Nogle grene kan dog være ganske hyggelige at have inden for rækkevidde, nemlig hvis de er fyldt med æbler, blommer el. lign. Man må gerne plukke og spise løs af frugt, der befinder sig på ens grund.

I visse tilfælde kan træer dog godt betragtes som hegn og dermed falde ind under hegnslovens bestemmelser. Det afhænger blandt andet af, hvor mange træer der er, om de er ensartede og af samme størrelse. Træerne skal stå på række og med kort indbyrdes afstand og ikke længere end 1,75 m fra skellet. Træerne skal desuden udgøre en væsentlig del af skellets længde. Det er det lokale hegnssyn, som vurderer, om en række træer kan kategoriseres som et hegn.

Ifølge hegnsloven må et træ ikke vokse ind i et fælleshegn og beskadige det, og træets grene må ikke være til fare for andre. Træer må heller ikke forhindre naboen i at færdes på sin grund med haveredskaber eller lignende.

Hvis man ønsker at klage over, at naboens træer skygger, eller at grenene vokser ind over ens grund eller lignende, kan man lægge sag an ved den lokale underret.

Hvis træerne udgør et hegn, kan man i stedet henvende sig til hegnsynet i kommunen.


http://cdn.simplesite.com/i/61/18/283445307086149729/i283445314483767179._szw530h275_.jpg

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar