mandag den 26. marts 2018

Referat 2014


Referat af ordinær generalforsamling mandag den 11. marts 2014


Formanden Ole Hylleberg bød velkommen.

14 husstande var repræsenteret på generalforsamlingen.

Referent Carsten Madsen
DAGSORDEN
1. Valg af dirigent
2. Bestyrelsens beretning
3. Forelæggelse af regnskab og budget
4. Indkomne forslag
5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant
6. Valg af revisor og revisorsuppleant
7 . Fastsættelse af kontingent
8. Eventuelt

Valg af dirigent


Christian Maarslet blev valgt som dirigent.

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen er varslet rettidigt, jf. § 5 i Vedtægter for Grundejerforeningen ”Nørresøhøjen”.

Bestyrelsens beretning


Formand Ole Hylleberg aflagde på bestyrelsens vegne følgende beretning for 2013:

Bestyrelsesmøder: Bestyrelsen har afholdt et møde siden generalforsamlingen i 2013.

Vejforholde:
• Bestyrelsen overvejer syn og evt. yderligere reparation af den gennemført revneforsegling der blev foretaget i maj 2012.
• Grundejerne opfordres fortsat til at kontakte bestyrelsen, såfremt der observeres huller eller revner i asfaltbelægningen på vejene, således at skaderne kan blive repareret i tide. Det samme gælder i forhold til huller og revner som følge af evt. af kommunen udførte reparationer efter opgravninger.
• Bestyrelsen overvejer en fejning af vejene i foråret. Erindrede for god ordens skyld om, at det er den enkelte grundejers pligt selv at holde vejen ren ud for egen bolig. • Grundejerforeningen har været forskånet for store udgifter til snerydning i det forgangne år, hvorfor bestyrelsen har besluttet at overføre 75.000,- kr. til en ”højrentekonto”.
• Parkering! Af hensyn til trafiksikkerheden for gående og cyklende, herunder skolebørn, hen-stilles det, at man parkerer i overensstemmelse med bestemmelserne i færdselsloven samt i øvrigt passer på de bløde trafikanter. Er man være i tvivl om, hvilke bestemmelser der gælder vedr., kan reglerne herfor også findes på Grundejerforeningens hjemmeside, (www.noerresoehoejen.dk).

Kloakker:
• Kloakkerne neden for Storhøjen har svært ved at følge med ved store regnskyl. Bestyrelsen  har foretaget oprensning for sand i enkelte rendestensbrønde.  Kommunen foretog i juni 2012 oprensning af rendestensbrøndene, og agter efter det oplyste at foretage oprensning hvert andet år, hvilket indebærer, at kommunen i indeværende år vil foretage oprensning af rendestensbrøndene.

Forsikring:
• Grundejerforeningen har ingen ansvarsforsikring. Bestyrelsen agter derfor at tegne en sådan. Der er rettet henvendelse til Forsikringsoplysningen herom. Der afventes svar fra Forsikringsoplysningen.

Takkede afslutningsvis den øvrige bestyrelse for indsatsen i 2013.

Dirigenten udbad sig bemærkninger/spørgsmål til beretningen.

En grundejer foreslog, at udgiften til fejning af vejene spares, idet der ikke er strøet sand på vejene  denne vinter.

Dirigenten konstaterede enighed om, at der ikke foretages fejning af vejene.

En grundejer nævnte, at der er set rotter i området. Oplyste, at Viborg kommune disponerer over et effektivt elektronisk rottebekæmpelsesmiddel.

Formanden tilkendegav, at bestyrelsen har noteret sig grundejerens oplysning om rotter i området. Henviste i øvrigt til at rottebekæmpelse henhører under kommunen, og at der i givet fald skal rettes henvendelse til kommunen herom. 

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen kunne godkende bestyrelsens beretning for 2013.

Forelæggelse af regnskab og budget


Kassereren redegjorde for det udsendte driftsregnskab for 2013, status pr. 31. december 2013 og budgettet for 2015. Pegede bl.a. på,
- at samtlige grundejere bortset fra en har betalt kontingent for 2013 (den manglende betaling skyldes antagelig, at pågældende grundejers ejendom gik på tvangsauktion. Grundejerforeeningen nåede ikke at få kravet gjort gældende inden for den i denne forbindelse fastsatte tidsfrist),
- at foreningen i 2013 havde et driftsoverskud på 37.203,- kr. mod et driftsoverskud på   4.312,- kr. i 2012. Erindrede for fuldstændighedens skyld om, at udgiften til vintervedligeholdelse, dvs. snerydning mv., varierer over tiden afhængig af vejrliget, 
- at foreningen ved udgangen af 2013 havde en egenkapital på 163.096,- kr. mod en egenkapitalen på 125.892, - kr. ved udgangen af 2012.
- at der i 2015 (pba. bestyrelsens indstilling om kontingentforhøjelse fra 700,- kr. til 800,- kr. årligt, jf. dagsordenens pkt. 7) budgetteres med en balance på 63.000,- kr., inkl. et forventet driftsoverskud på 22.500,- kr.

En grundejer foreslog, at bestyrelsen henstiller, at træer, der står så nær vejkanten, at træernes rødder kan beskadige asfaltbelægningen, fældes, idet dette vil kunne bidrage til, at levetiden for vejenes asfaltbelægning forlænges. 

Formanden tilkendegav, at bestyrelsen har noteret sig grundejerens forslag.  

Kassereren oplyste, at formålet med Grundejerforeningens opsparing via kontingentet er at kunne afholde en del af den udgift, som et nyt asfaltslidlag på vejene på et tidspunkt vil medføre. Den re- sterende del af omhandlede udgift vil, som bekendt, skulle afholdes direkte af grundejerne. 

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen kunne godkende driftsregnskabet for 2013 og budgettet for 2015.

Indkomne forslag


Formand oplyste, at der ikke var indkommet skriftlige forslag.

Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant


Formand henviste til den udsendte dagsorden, af hvilken det fremgår,
• at Per Bandsholm og han selv er på valg. Valget gælder for perioden fra og med general- forsamlingen 2014 til og med generalforsamlingen 2016,og
• at der skal vælges en suppleant til bestyrelsen. Valget gælder for perioden fra og med gene- ralforsamlingen 2014 til og med generalforsamlingen 2015. Jon Thisted er for nærværende  suppleant.
Oplyste, at Per Bandsholm, Jon Thisted og han selv modtager genvalg.

Dirigenten indkaldte forslag til kandidater til nævnte poster. Der fremkom ikke andre forslag. 

På den baggrund konstaterede dirigenten enighed om følgende valg:
• Per Bandsholm og Ole Hylleberg som bestyrelsesmedlemmer for perioden fra og med generalforsamlingen 2014 til og med generalforsamlingen 2016,og
• Jon Thisted som suppleant for perioden fra og med generalforsamlingen 2014 til og med generalforsamlingen 2015.

Valg af revisor og revisorsuppleant


Formanden henviste til den udsendte dagsorden, af hvilken det fremgår, at revisor Tommy Sørensen og revisorsuppleant Knud Harder er på valg. Valget gælder for perioden fra og med generalforsamlingen 2014 til og med generalforsamlingen 2015.
Oplyste, at de pågældende modtager genvalg.

Dirigenten indkaldte forslag til kandidater til nævnte poster. Der fremkom ikke andre forslag.

På den baggrund konstaterede dirigenten enighed om følgende valg for perioden fra og med generalforsamlingen 2014 til og med generalforsamlingen 2015:
• Tommy Sørensen som revisor, og
• Knud Harder som revisorsuppleant.

Fastsættelse af kontingent for 2015


Formanden henviste til den udsendte dagsorden med bestyrelsens indstilling om, at kontingentet for 2015 fastsættes til 800,- kr. pr. ejendom, dvs. en forhøjelse med 100.– kr. af kontingent set i forhold til det for 2014 fastsatte kontingent på 700,- kr. pr. ejendom. Erindrede om, formålet med kontingentforhøjelsen er at øge Grundejerforeningens opsparing til vejformål. Jo større opsparing der kan tilvejebringes via kontingentbetalingen, jo mindre beløb skal den enkelte grundejer betale, når udgiften til nyt asfaltslidlag til sin tid skal afholdes. 

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen kunne tiltræde bestyrelsens indstilling om, at kontingentet for 2015 fastsættes til 800,- kr. pr. ejendom. 

Eventuelt


a) Tegning af ansvarsforsikring for Grundejerforeningen Formanden foreslog - under henvisning til det i bestyrelsens beretning herom oplyste - at Grund- ejerforeningen tegner en ansvarsforsikring, således at evt. udgifter til erstatning for faldskader mv., som Grundejerforeningen i givet fald måtte være ansvarlig for, ikke skal afholdes af Grundejerfore- ningens formue. Efter det oplyste, vil forsikringspræmien i denne forbindelse være af størrelsesor- denen 1000, - kr. årligt.

Dirigenten konstaterede tilslutning til forslaget om, at Grundejerforeningen tegner en ansvarsfor- sikring.

b) Grundskyld, klage over ejendomsvurderingen mv. En grundejer pegede på, at grundejerne inden for Grundejerforeningens område betaler såvel fuld grundskyld som fuld ejendomsværdiskat uanset at vedligeholdelse af vejene, herunder vintervedli- geholdelse, fuldt ud påhviler grundejerne. Dermed er der tale om forskelsbehandling set i forhold til de grundejere, der bor i områder, hvor vedligeholdelse af vejene påhviler kommunen. Foreslog, at sagen, dvs. nævnte forskelsbehandlingen, rejses overfor de relevante myndigheder. 

Formanden tilkendegav, at bestyrelsen har noteret sig grundejerens forslag.

En grundejer ønskede at høre, om nogen er bekendt med, hvorvidt grundejere i området har indgivet klage over ejendomsvurderingen, idet afgørelser på dette område kan være af betydning for grund-ejere i nabolaget.

Formanden oplyste, at bestyrelsen ikke er bekendt hermed, om der er grundejere, der har klaget over ejendomsvurderingen. Opfordrede til at grundejerne meddeler sådanne oplysninger til besty- relsen, således at der i givet fald kan informeres herom på Grundejerforeningens hjemmeside.

c) Gadebelysning En grundejer ønskede at høre, hvem der ansvaret for gadebelysningen.

Formanden oplyste, at det er Viborg kommune, som har ansvaret for gadebelysningen. Henvendelse vedr. gadebelysningen skal ske til kommunen.

d) Hajtænder på sidevejene til Nørresøhøjen, parkering mv.

En grundejer foreslog, at der ved udmundingen af sidevejene i Nørresøhøjen males hajtænder, idet meget få kører efter de som følge af manglende hajtænder gældende bestemmelser om højrevige- pligt.

I den efterfølgende debat drøftedes bl.a. trafiksikkerheden i området, herunder udover hajtænder også muligheden for parkering på vejene. 

Formanden oplyste, at bestyrelsen ved kontakt til de relevante myndigheder agter at undersøge, hvad der kan gøres for generelt at fremme trafiksikkerheden i området, herunder bl.a. hajtænder ved sidevejenes udmunding (i Nørresøhøjen), opsætning af zoneskiltning vedr. hastighedsbegrænsning på 40 km mv. Henviste for så vidt angår spørgsmålet om parkering på vejene til drøftelsen på generalforsam- lingen i 2011 vedr. opsætning af skilte med teksten ”Parkering tilladt i rabatten” el. l. tekst på veje- ne indenfor Grundejerforeningens område. Det blev dengang bl.a. oplyst, at sagen vedr. parkering havde været forelagt kommunen, der erindrede om, at grundejere på en privat fællesvej i by eller bymæssigt område ikke uden vejmyndighedens og politiets tilladelse må etablere færdselsmæssige foranstaltninger på vejen. Kommunen udtalte ved den lejlighed, at der på Nørresøhøjen på stræk- ningen mellem Storhøjen og Bregnehøjen ikke kan opsættes skilte med tilladelse til parkering i rabatten, idet parkering eller standsning i sving ikke er tilladt, jf. bestemmelserne i færdselsloven. På sidevejene, hvor der ingen rabat er, kan der parkeres efter færdselslovens almindelige bestem- melser. Der skal i givet fald opsættes skilte på hver enkelt delstrækning, hvor parkering er tilladt. Eftersom der i givet fald vil skulle opsættes en ”skov” af skilte vedr. parkeringsforhold i området, i øvrigt for Grundejerforeningens regning, fandt bestyrelsen - som oplyst på generalforsamlingen i 2011og gentaget på generalforsamlingen i 2012 - ikke, at der burde foretages opsætning af skilte vedr. parkering.

e) Tilbud fra Energi Midt A/S om levering af fiberbaseret TV, internet og telefoni Formanden henviste til oplysningen på dagsordenen om, at der i tilslutning til generalforsamlingen – dvs. efter afviklingen af denne – af en repræsentant for Energi Midt A/S vil blive orienteret om selskabets tilbud om indgåelse af en såkaldt grundejerforeningsaftale vedr. levering af fiberbaseret tv, internet og telefoni. Efter det oplyste påfører aftalen ikke Grundejerforeningen forpligtelser, ud- gifter mv. Oplyste, at aftalens indhold er fortroligt, medmindre der måtte foreligge en retlig forplig- telse til fremlæggelse af oplysning om aftalen og dens indhold. Indgåelse af en sådan aftale, vil efter det oplyste betyde, at selskabet kan tilbyde grundejerne indenfor foreningens område favorable tilbud vedr. levering af fiberbaseret tv, internet og telefoni.      Dirigenten konstaterede efter debat om det foreliggende forslag til aftale med Energi Midt A/S vedr. levering af fiberbaseret tv, internet og telefoni, at der på mødet var tilslutning til at aftalen tiltrædes af Grundejerforeningen.

Afslutning


Formanden takkede de fremmødte grundejere for deltagelsen i generalforsamlingen og dirigenten for afviklingen af generalforsamlingen.

Dirigenten takkede for god ro og orden under generalforsamlingen.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig som følger:


Formand:             Ole Hylleberg, Storhøjen 5,
1. Næstformand:  Christian Maarslet, Udsigtshøjen 10,
2. Næstformand:  Per Bandsholm, Udsigtshøjen 13,
Kasserer:             Vagn Dissing, Nørresøhøjen 19,
Sekretær:            Carsten Madsen, Storhøjen 4,
WEB Master:         Per Bandsholm, Udsigtshøjen 13


Ingen kommentarer:

Send en kommentar