mandag den 26. marts 2018

Referat 2012


Generalforsamling 2012


Referat fra Generalforsamling


Formand Ole Hylleberg bød velkommen.

8 husstande var repræsenteret på generalforsamlingen.

Referant: Carsten Madsen

DAGSORDEN
1. Valg af dirigent
2. Bestyrelsens beretning
3. Forelæggelse af regnskab og budget
4. Indkomne forslag
5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant
6.
Valg af revisor og revisorsuppleant
7
. Fastsættelse af kontingent
8. Eventuelt

Valg af Dirigent


Per Bandsholm blev valgt som dirigent.

Dirigenten konstaterede at generalforsamling var varslet rettigigt, jf. 5 i Vedtægter for Grundejerforeningen "Nørresøhøjen".

Bestyrelsens beretning


Formand Ole Hylleberg aflagde på bestyrelsens vegne følgende beretning for 2011:
Det har været et stille år for Grundejerforeningen ”Nørresøhøjen”. Der er afholdt to bestyrelsesmøder.

Det er bl.a. besluttet at oprette en hjemmeside med Per Bandsholm som webmaster. Hjemmesiden, som indeholder information om foreningen, generalforsamlingsreferater mv., har adressen:
www.noerresoehoejen.dk.

Det er også besluttet, at vintervedligeholdelsen, dvs. snerydning og grusning, på vejene fortsat skal udføres af Vestermarkens Maskinstation.

Endelig er det besluttet, at der i foråret 2012 foretages revneforsegling på vejene, dvs. reparation af revner mv. i asfaltbelægningen. Der indhentes to tilbud på arbejdet. Udgiften hertil forventes at blive af størrelsesordenen 60.000, - kr. Udføres der revneforsegling i 2012 vurderes det, at nyt asfaltslidlagførst skal lægges om 10 – 15 år regnet fra 2012.

Oplyste, at der er blevet set p-vagter i området. Der vil blive informeret om parkeringsreglerne på foreningens hjemmeside. En grundejer har i anledning af p-vagternes påtale af en konkret parkering skrevet til kommunen om sagen. Kommunen har efter det oplyste endnu ikke svaret på henvendelsen fra grundejeren.

Oplyste endelig, at der er bestilt opfejning af sand, og at opfejningen forventes udført inden påske.

Takkede bestyrelsen for indsatsen i 2011.
Dirigenten udbad sig bemærkninger/spørgsmål til beretningen.


En grundejer tilkendegav, at han ikke mente, at grusningen i januar måned 2012 havde været tilstrækkelig effektiv, idet grundejerens ægtefælle var faldet på en af vejene og havde brækket et ben.
Dirigenten tilkendegav, at oplysningen om faldet noteres, og vil indgå i bestyrelsens vurdering af vintervedligeholdelsens omfang og kvalitet.


En grundejer mente, at der køres for stærkt specielt i svinget på Bregnehøjen. Grundejeren havde påtalt problemet overfor de pågældende. Ifølge grundejeren uden effekt.

Formanden henstillede, at der køres hensynsfuldt.
Flere grundejere udtrykte tilfredshed med, at der agtes foretaget reparation af revnerne i vejene. 


Dirigenten erindrede om drøftelsen på generalforsamlingen i 2011 vedr. opsætning af skilte med teksten ”Parkering tilladt i rabatten” el. l. tekst på vejene indenfor foreningens område. Oplyste, at sagen har været forelagt kommunen, der har erindret om, at grundejere på en privat fællesvej i by eller bymæssigt område ikke uden vejmyndighedens og politiets tilladelse må etablere færdselsmæssige foranstaltninger på vejen. Kommunen har udtalt, at der på Nørresøhøjen på strækningen mellem Storhøjen og Bregnehøjen ikke kan opsættes skilte med tilladelse til parkering i rabatten, idet parkering eller standsning i sving ikke er tilladt, jf. færdselsloven. På sidevejene, hvor der ingen rabat er, kan der parkeres efterfærdselslovens almindelige bestemmelser. Der skal i givet fald opsættes skilte på hver enkelt delstrækning, hvor parkering er tilladt. Eftersom der i givet fald vil skulleopsættes en ”skov” af skilte vedr. parkeringsforhold i området, i øvrigt for grundejerforeningens regning, finder bestyrelsen ikke, at der bør foretages opsætning af omhandlede skilte.

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen kunne godkende bestyrelsens beretning for 2011.

Forelæggelse af regnskab og budget


Kasserer Vagn Dissing redegjorde for det udsendte driftsregnskab for 2011, status pr. 31. december 2011 og budgettet for 2013. Pegede bl.a. på,
-  at samtlige grundejere havde betalt kontingent i 2011,
-  at foreningen i 2011 havde et driftsoverskud på 28.340,- kr. mod et driftsunderskud på  18.032,- kr. i 2010. Driftsoverskuddet i 2011 skyldes færre udgifter til vintervedligeholdelse end det var tilfældet i 2010. Erindrede om, at udgiften til vintervedligeholdelse, dvs. snerydning og grusning, varierer meget over tiden afhængig af vejrliget,
-  at foreningen ved udgangen af 2011 har en egenkapital på 121.579, - kr., hvoraf der på vejfonden henstår 105.699, - kr. Egenkapitalen er vokset væsentligt set i forhold til status ved udgangen af 2010, hvilket er forårsaget af anførte driftsoverskud i 2011, og  
-  at der i 2013 pba. en kontingentforhøjelse budgetteres med en balance på 54.500, kr., inkl. et driftsoverskud på 14.000,- kr.


I den efterfølgende debat efterlyste en grundejer en oversigt over foreningens passiver.

Kassereren oplyste, at regnskabet fremover vil blive suppleret med en oversigt over foreningens passiver. 

Kassereren oplyste videre, at der mhp. højere forrentning af foreningens indestående vil ske skift af bankforbindelse fra Danske Bank til Jyske Bank. Kontingentet for 2012 skal dog indbetales til foreningens konto i Danske Bank, jf. den udsendte meddelelse herom.

En grundejer oplyste i relation til regnskabet, at han var bekendt med en grundejerforening, der  havde valgt en løsning m.h.t. vintervedligholdelse, som indebærer, at foreningen betaler et fast årligt beløb til en anlægsgartner for vintervedligeholdelse. Tilkendegav, at en sådan løsning kunne overvejes i stedet for den nuværende løsning. 

Formanden oplyste, at bestyrelsen har vurderet, at den nuværende løsning, hvor vintervedligeholdelsen udføres efter regning (som tidligere oplyst af Vestermarkens Maskinstation), er den mest økonomiske. Såfremt forholdene måtte tilsige, at en anden løsning vil være mere økonomisk fordelagtig, vil bestyrelsen selvsagt genoverveje sagen. Grundejerens bemærkninger ang. vintervedligeholdelse noteres og vil indgå i bestyrelsens fortsatte overvejelser herom.

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen kunne godkende driftsregnskabet for 2011 og budgettet for 2013

Indkomne forslag


Formand oplyste, at der ikke var indkommet skriftlige forslag.

Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant


Formand henviste til den udsendte dagsorden, af hvilken det fremgår,
- at Per Bandsholm og han selv er på valg. Valget gælder for perioden fra og med generalforsamlingen 2012 til og med generalforsamlingen 2014, og
- at der skal vælges en suppleant til bestyrelsen. Valget gælder for perioden fra og med generalforsamlingen 2012 til og med generalforsamlingen 2013. Oplyste, at Jon Thisted for nærværende er suppleant.
Oplyste, at Per Bandsholm, Jon Thisted og han selv modtager genvalg.


Dirigenten indkaldte forslag til kandidater til nævnte poster. Der fremkom ikke andre forslag. 

På den baggrund konstaterede dirigenten enighed om følgende valg:
- Per Bandsholm, og Ole Hylleberg som bestyrelsesmedlemmer for perioden fra og med generalforsamlingen 2012 til og med generalforsamlingen 2014, og
- Jon Thisted som suppleant for perioden fra og med generalfo


Valg af revisor og revisorsuppleant


Formanden henviste til den udsendte dagsorden, af hvilken det fremgår, at revisor Tommy Sørensen og revisorsuppleant Knud Harder er på valg. Valget gælder for perioden fra og med generalforsamlingen 2012 til og med generalforsamlingen 2013. Oplyste, at de pågældende modtager genvalg.

Dirigenten indkaldte forslag til kandidater til nævnte poster. Der fremkom ikke andre forslag.

På den baggrund konstaterede dirigenten enighed om følgende valg for perioden fra og med generalforsamlingen 2012 til og med generalforsamlingen 2013:
- Tommy Sørensen som revisor, og
- Knud Harder som revisorsuppleant.


Fastsættelse af kontingent for 2013


Formanden henviste til den udsendte dagsorden, af hvilken det fremgår, at bestyrelsen indstiller, at kontingentet for 2013 fastsættes til 700,- kr. pr. ejendom, hvilket er en forhøjelse på 100, - kr. set i forhold til det for 2012 fastsatte kontingent på 600, - kr. pr. ejendom.

En grundejer ønskede at høre, hvorfor kontingentet indstilles forhøjet.
Formandenoplyste, at udgiften til nyt asfaltslidlag på vejene inden for foreningens område vurderes at ville andrage ca. 1,25 mio. kr. i aktuelt prisniveau. Såfremt den planlagte revneforsegling udføres i 2012, jf. det under pkt. 2 i bestyrelsens beretning oplyste, vil nyt asfaltslidlag på vejene inden for foreningens område antagelig først skulle lægges om 10 – 15 år. Mhp. øget opsparing til dækning af en del af udgiften til nævnte nye asfaltslidlag indstiller bestyrelsen, at kontingentet for 2013 forhøjes til 700,- kr. pr. ejendom. Erindrede om, at jo større opsparing foreningen har til vejformål, jo mindre beløb skal den enkelte grundejer betale, når udgiften til nyt asfaltslidlag til sin tid skal afholdes. 


Flere grundejere udtrykte tilslutning til kontingentforhøjelsen og dermed øget opsparing til vejformål, således at det beløb, som den enkelte grundejer til sin tid skal betale for nyt asfaltslidlag bliver mindre end det ville være tilfældet uden opsparing i foreningsregi.

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen kunne tiltræde bestyrelsens indstilling om, at kontingentet for 2013 fastsættes til 700,- kr. pr. ejendom. 

Eventuelt


a) Etablering af vejbump
En grundejer mente, at der køres for stærkt på Bregnehøjen. Mente, at det derfor burde overvejes at etablerevejbump.

Formanden tilkendegav, at bestyrelsen har noteret sig bemærkningen vedr. etablering af vejbump. Erindrede om, at grundejere på en privat fællesvej i by eller bymæssigt område ikke uden vejmyndighedens og politiets tilladelse må etablere færdselsmæssige foranstaltninger, jf. det under pkt. 2 oplyste. Til sådanne foranstaltninger hører vejbump.

b) Højrevigepligt
Dirigenten ønskede at høre, hvorvidt det giver problemer, at der ikke er hajtænder ved sidevejenes udmunding i Nørresøhøjen og dermed gælder højrevigepligti forhold til trafikanter, der fra sidevejene kører ud på Nørresøhøjen.

Dirigenten kunne efter drøftelse af spørgsmålet konstatere, at nævnte forhold ikke opleves som et problem.

Afslutning


Formanden takkede de fremmødte grundejere for deltagelsen i generalforsamlingen og dirigenten for afviklingen af generalforsamlingen.

Dirigenten takkede for god ro og orden under generalforsamlingen.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig som følger:


Formand:                       Ole Hylleberg, Storhøjen 5,

1. Næstformand:            Christian Maarslet, Udsigtshøjen 10,

2. Næstformand:            Per Bandsholm, Udsigtshøjen 13,

Kasserer:                       Vagn Dissing, Nørresøhøjen 19,

Sekretær:                       Carsten Madsen, Storhøjen 4,

WEB Master:                 Per Bandsholm, Udsigtshøjen 13




Ingen kommentarer:

Send en kommentar